Ajax Vrouwen lijden gevoelige nederlaag in strijd om titel

Ajaxvrouwen1

De Ajax Vrouwen hebben zondag een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de titel. Op sportcomplex de Toekomst werd met 1-2 verloren van koploper FC Twente, dat daardoor de onderlinge voorsprong vergrootte tot vier punten.

• #AjaxVrouwen

Met nog drie speelronden in de kampioenspoule te gaan en bovendien een duel tegen FC Twente tegoed zijn de titelkansen voor de Ajax Vrouwen nog zeker niet vervlogen, maar de kampioensaspiraties kregen wel een flinke knauw.

Linda Bakker valt geblesseerd uit
Bij de Ajax Vrouwen keerde Lize Kop terug onder de lat na twee gemiste duels. Verder speelde onder meer Soraya Verhoeve ten faveure van Samantha van Diemen, maar laatstgenoemde diende al snel haar opwachting te maken. Linda Bakker raakte geblesseerd en kon niet verder.

Niet veel later volgde opnieuw een tegenvaller voor de Ajacieden. In de veertiende minuut nam FC Twente de leiding via Kalma, die een voorzet tegen de touwen knikte.

De Ajax Vrouwen voerden direct de druk op in een poging een snel antwoord te leveren. Een schot van Nikita Tromp en een Amsterdamse corner leverden helaas niets op.

Nieuwe domper
De Ajacieden hadden veel de bal, op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Twente dat de score verdubbelde. Stolze werd weggestoken en mocht vrij op Kop af. De Ajax-goalie wist in eerste instantie nog te keren, maar moest passen voor de rebound: 0-2.

Gelukkig kwamen de Ajacieden met een razendsnel antwoord. Eshly Bakker knikte uit een vrije trap de 1-2 tegen de touwen en zorgde met die goal voor nieuwe hoop bij de Ajax Vrouwen.

Zo waren er na 34 minuten al drie goals genoteerd en het had niet veel gescheeld of er was voor rust nog een goal bijgekomen. Stefanie van der Gragt kopte net over, terwijl aan de overzijde ook Kop een keer handelend moest optreden.

Felle tweede helft
In een voor de Ajax Vrouwen alles-of-niets tweede helft bleven doelpunten helaas uit. De thuisploeg zocht nadrukkelijk de aanval, maar veel grote kansen leverde dat offensief niet op. Het bleef tot het einde spannend, maar aan de score veranderde niets meer. Daar kon een inzet van Van der Gragt (net over) niets aan veranderen.

Ajax Vrouwen - FC Twente 1-2 (1-2)