Voor de Ajax-jeugd was het geen al te druk weekend. De bovenbouw kwam niet in actie. Ajax O15 en Ajax O16 waren de oudste ploegen die wel (vriendschappelijk) in actie kwamen.

• #AjaxJeugd

Het was het laatste voetbalweekend voor de Ajax-jeugd in dit kalenderjaar. De kerstvakantie staat immers voor de deur.

Grote Kayden Wolff-show
Ajax O16 begon dominant en aanvallend tegen Vitesse O16, maar zag de bezoekers met een scherpe counter op 0-1 komen. Hoewel Vitesse in de fase erna wat sterker werd en de oefenwedstrijd iets meer naar zich toe trok, wist Ajax toch op 1-1 te komen. Tijn Peters schoot van enige afstand raak. Nog voor rust maakte Don O'Neil uit een rebound de 2-1.

In de tweede helft werd het Arnhemse verzet definitief gebroken. Absolute blikvanger was aanvaller Kayden Wolff, die met drie doelpunten in ÊÊn helft tot een loepzuivere hattrick kwam. Zijn goals waren bovendien van grote schoonheid; er gingen tot driemaal toe fraaie individuele acties aan vooraf.

Ajax O15 niet langs De Graafschap
Ajax O15 begon voortvarend in het oefenduel met De Graafschap. De vroege voorsprong - dankzij een doelpunt van Nick de Koning - was terecht en een logische afspiegeling van het spelbeeld.

De goal werd echter al snel ongedaan gemaakt door de bezoekers uit Doetinchem. Na rust probeerde Ajax tot een winnende treffer te komen, maar echt dichtbij kwam het nooit. Het duel bloedde wat dood en eindigde in 1-1.

Buiten Ajax O16 en Ajax O15 kwam ook het Ajax Vrouwen Talententeam in actie. Tegen sc Heerenveen werd met 0-2 gewonnen. De doelpunten kwamen van Deau den Turk en Elisha Kruize. Ajax O14 speelde een topper tegen PSV, maar wist die helaas niet te winnen: 1-1.