Blik op de Toekomst | O18 en O16 winnen hun Klassiekers

Feyenoord Ajaxo18 Blijdschap Na 1 2 1420

Mooie wedstrijden én mooie uitslagen deze zaterdag bij de Ajax-jeugd. Zo wonnen Ajax O18 én Ajax O16 hun duels bij Feyenoord. Maar ook Ajax O15 boekte een zeer fraaie zege op AZ en Ajax O13-1 maakte korte metten met FC Utrecht door met 7-0 te winnen!

• #AjaxJeugd

Twee jeugdteams togen zaterdag naar Rotterdam, waar duels met Feyenoord op het programma stonden. Als eerste was om 12:00 uur Ajax O18 aan de beurt. De Amsterdammers willen natuurlijk de druk op PSV (één punt verschil) houden en dan moest de mini-Klassieker worden gewonnen.

Leiding via Speksneijder
Na een niet zo enerverende eerste helft, volgde er een veel leukere tweede. Ajax nam acht minuten na rust via Rico Speksneijder de leiding. Na een uur spelen kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen toen ze een strafschop kregen. Feyenoord benutte dat buitenkansje. Maar toen kreeg David Voute het op zijn heupen. Aanvankelijk hield de Feyenoord-defensie stand, maar de thuisploeg moest in de 78ste minuut capituleren toen Voute ploegmaat Jaydon Banel vond. De laatste bracht Ajax weer aan de leiding: 1-2. Een paar minuten voor tijd gooide Stanis Idumbo-Muzambo de wedstrijd in het slot door de marge naar twee te tillen: 1-3.

Om half drie was het op hetzelfde complex tijd voor de wedstrijd van Ajax O16. Zij namen eerder al een kijkje bij de oudere Ajacieden en hadden dus een goed voorbeeld gekregen.

Feyenoord O16 - Ajax O16
In de eerste helft waren er een paar kleine kansen voor Sanyika Puljhun. In de tweede helft kwamen Jinairo Johnson en Haniël Pereira da Gama tot mogelijkheden, maar in de 58ste minuut was het wél raak. Sean Steur schoot zijn team naar een 0-1-voorsprong. De aanval ging over rechts via Lyfe Oldenstam. Er volgde een schot van Puljhun op de keeper, maar Steur was er als de kippen bij om de rebound tegen het net te werken: 0-1. Zes minuten later verdubbelde Ajax de score. Ajax nam een corner kort op Steur. Hij gaf de bal door op Pereira da Gama die de vrijstaande Luuk Beekman op maat bediende. Met een kopbal verzilverde Beekman de kans: 0-2. Feyenoord kwam nog wel terug tot 1-2, maar het lukte de Rotterdammers niet om Ajax O16 van de winst af te houden.

In Amsterdam haalde eerder op de middag een overtuigend spelend Ajax O13-1 hard uit. Na een kansenregen in de eerste helft prijkte er een 4-0-ruststand op het scorebord. In de tweede helft vloeide de energie weg maar werd er desondanks nog drie keer gescoord, waardoor er een fraaie 7-0-zege werd behaald.