Dubbelslag Tromp helpt Ajax Vrouwen langs ADO

Copyright Proshots 9886326

Ajax Vrouwen heeft goede zaken gedaan op bezoek bij ADO Den Haag. Na een aarzelende start, was het in de tweede helft raak: 0-3.

• #AjaxVrouwen

Op bezoek bij ADO was Ajax de meest dominante partij, maar creëerde de ploeg maar mondjesmaat kansen in het eerste bedrijf. In de elfde minuut werd er een doelpunt van Victoria Pelova afgekeurd wegens buitenspel.

Na een klein half uur spelen kreeg Tromp een mogelijkheid, maar haar schot miste kracht en keeper Barbara Lorsheyd kon de inzet keren.

Hoewel er voor beide doelen dus weinig gebeurde, was de eerste helft wel degelijk onderhoudend. Ajax leverde, evenals de Haagse tegenstander, veel strijd en was op zoek naar een openingsteffer.

Hoewel er voor beide doelen dus weinig gebeurde, was de eerste helft wel degelijk onderhoudend. Ajax leverde - evenals de Haagse tegenstanders - veel strijd en was op zoek naar een openingsteffer.

Tromp slaat weer toe
Kort na rust brak Ajax al snel de ban. Nikita Tromp, afgelopen periode al vaker trefzeker, vond het net op aangeven van Quinty Sabajo.

In de fase erna ging Ajax geduldig op zoek naar een tweede treffer. En die kwam er ook. In de 70e minuut was het alweer Tromp die scoorde; een afvallende bal stuitte hoog op en na een sprong plukte ze de bal uit de lucht. Lorsheyd was volledig kansloos op de inzet.

Daarmee was het pleit beslecht. Het slotakkoord kwam in de 84e minuut van Jonna van de Velde en was van grote klasse. Na een mooie aanname vond ze met een afstandsschot de bovenhoek.

ADO Den Haag - Ajax Vrouwen 0-3 (0-0)