Jong Ajax mede dankzij prachtige teamgoal langs Jong PSV

Traorejpsjaj

Jong Ajax heeft een mooie overwinning geboekt op Jong PSV. Na een prachtige teamaanval kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag in de eerste helft op 0-1 via Victor Jensen. Daarna zagen de Amsterdamse talenten de thuisclub nog op gelijke hoogte komen, maar pakte het via Naçi Ünüvar de drie punten: 1-2.

Vooral in defensief opzicht waren er wijzigingen aangebracht in de basisopstelling. Zo speelde aanvoerder Quinten Timber op rechtsback, en verving Nordin Musampa Youri Regeer centraal in de verdediging. Laatstgenoemde kwam tot nu toe in alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie in actie, maar was vanwege een gele kaart die hij kreeg tegen Go Ahead Eagles geschorst.

Overwicht Jong Ajax
De afwezigheid van Regeer zorgde er niet voor dat Jong Ajax achterin veel in de problemen kwam. Jong PSV kwam niet echt aan aanvallen toe en spaarzame uitbraken werden snel onschadelijk gemaakt. Met name Youri Baas, die vlak voor de winterstop zijn debuut maakte, kwam de laatste weken goed voor de dag op de linksbackpositie.

Ook nu stond Baas aan de basis van één van de mooiste Jong Ajax-aanvallen van dit seizoen. Hij kapte twee man uit, speelde in op de terugzakkende Lassina Traoré en zag de bal via meerdere schijven bij Sontje Hansen in de voeten belanden. Hansen bediende Jensen met een strakke voorzet. De Deen schoot daarna onberispelijk raak: 0-1. Voor het terechte openingsdoelpunt had Jensen de lat al geraakt na een mooie actie en had ook Traoré kunnen scoren.

Jong Ajax leverde een solide eerste bedrijf af. De ploeg gaf nauwelijks kansen weg en speelde frivool aan de bal. Die lijn werd na de rust niet voortgezet, want Jong PSV kwam beter in het spel en kwam vaker in de buurt van doelman Kjell Scherpen. Nadat de sluitpost enkele keren had gered moest hij het antwoord schuldig blijven op een schot van Shurandy Sambo, die vrij kon binnenschieten.

Moeilijke fase na rust
Het was een terechte gelijkmaker, want Jong Ajax was minder dominant dan voorheen en had moeite om onder de druk van de Eindhovenaren uit te komen. Toch ging het elftal van Van der Gaag na die gelijkmaker ineens beter voetballen, en stond het enkele minuten na de gelijkmaker weer op voorsprong. Een hard schot werd nog gekeerd, maar Ünüvar stond op de juiste plek om de rebound binnen te tikken. De buitenspeler had even daarvoor al kunnen scoren, maar zijn schot ging rakelings naast.

Jong PSV was niet meer bij machte om het tij te keren en omdat de vermoeidheid bij beide ploegen toesloeg, ging de wedstrijd rommelig naar zijn einde. Jong Ajax trok de overwinning met veel strijd over de streep en nestelde zich daarmee weer stevig in de middenmoot.

Jong PSV – Jong Ajax 1-2 (0-1)
25. Jensen 0-1