Jong Ajax na rust langs Excelsior

Jensen 4
Jensen 4

Jong Ajax heeft de weg naar boven ingezet. Op sportcomplex de Toekomst had het team van Mitchell van der Gaag het een helft lastig met Excelsior, maar trok het de wedstrijd na rust naar zich toe. Dankzij doelpunten van Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor werd het 3-0.

• #JongAjax

Jong Ajax begon met twee wijzigingen ten opzichte van het team dat een week eerder Go Ahead Eagles (0-3) versloeg. Victor Jensen startte op de 10-positie en Lassina Traoré begon in de spits.

Beter begin Excelsior
Van enige vastigheid leek echter in het begin weinig sprake. Op een afstandsschotje van Terrence Douglas na had Jong Ajax moeite om gevaar te stichten. Excelsior deelde dan ook de lakens uit. Vooral Ormonde-Ottewil (over) en Mendes Moreira (lat) hadden de bezoekers op voorsprong kunnen zetten, maar het geluk was aan de zijde van Jong Ajax.

Na een half uur nam Jong Ajax wat meer initiatief en kon het ook wat fijnere combinaties op de mat leggen. Eerst was het Jensen die maar net naast schoot, later vuurden ook Giovanni en Ünüvar op doelman Damen.

De mooiste aanval kwam vlak voor rust ook via Jensen, die Ünüvar hard inspeelde en zag hoe de linksbuiten de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast kegelde.

Naci Ünüvar zet een actie in.

Jong Ajax slaat toe na rust
Toch liep het niet helemaal in de aanvalslinie en Van der Gaag greep in de rust dan ook in door de sterke Brobbey in te brengen voor Ünüvar. Die wissel sorteerde vrijwel direct effect, want Brobbey was het eindstation van een zeer fraaie Jong Ajax-aanval. Hij hoefde de bal alleen maar binnen te lopen toen Taylor de bal achter de Excelsior-verdediging legde op Devyne Rensch, die ‘m weer op een presenteerblaadje gaf aan de spits: 1-0

Traoré op de goede plek
Even later leek de wedstrijd beslist. Een afvallende bal werd door Jensen richting Excelsior-doel geknald en bij de rebound stond Traoré op de goede plek om de score te verdubbelen. Geholpen door de marge van 2 voetbalde Jong Ajax met veel meer flair en zelfvertrouwen, en dat was vooral te danken aan Brobbey die zich een perfect aanspeelpunt in de aanval toonde.

Excelsior probeerde het nog wel en noteerde via Zwarts bijna de aansluitingstreffer. Enric Llansana, ditmaal weer spelend als centrale verdediger, redde echter bekwaam op de lijn en bood Kjell Scherpen zo de helpende hand.

Neraysho Kasanwirjo zit kort bij Ahmad Mendes Moreira.

Het bleek één van de weinige wapenfeiten van Excelsior te zijn. Vlak voor tijd bekroonde Taylor zijn sterke spel door met een mooie schuiver de 3-0 aan te tekenen.

Door de verdiende overwinning verlaat Jong Ajax de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie en klimt het naar de tiende plek. Vrijdag wacht een treffen met NAC Breda.

Jong Ajax – Excelsior 3-0 (0-0)
51. Brobbey 1-0
58. Traoré 2-0
87. Taylor 3-0

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Rensch (83. Musampa), Llansana, Kasanwirjo, Douglas, Regeer, Taylor, Jensen (65. Mendez), Giovanni, Traoré, Ünüvar.