Jong Ajax verslaat Jong PSV in waar spektakelstuk

Conceiao
Conceiao

Jong Ajax heeft maandagavond in een spektakelstuk van Jong PSV gewonnen. Het werd op sportcomplex de Toekomst 5-4 voor de ploeg van Dave Vos. Francisco Conceição was met twee doelpunten uitblinker aan Amsterdamse zijde. Ook Lorenzo Lucca en Mika Godts waren trefzeker, terwijl er ook nog een eigen doelpunt op het wedstrijdformulier kwam.

Na een redelijk gelijkopgaand begin deed Jong Ajax tussen de zestiende en de 34e minuut uitstekende zaken. Het was Lucca die de ban brak. Eerst bleef Kristian Hlynsson knap op de been. Zijn pass op Lucca was niet optimaal, maar toch kreeg de Italiaan de bal in het Eindhovense doel: 1-0. De volgende goals ontstonden door aanvallen over de zijkanten.

Goed voorbeeld doet goed volgen
In de 24e minuut kwam Godts vanaf links naar binnen en vond hij de verre hoek. Het was goed voorbeeld doet goed volgen. Zo’n tien minuten later deed Conceição namelijk vanaf de andere flank hetzelfde: 3-0. Het waren fraaie goals en handelsmerken van beide voorhoedespelers.

Jong Ajax leek de opponent op de slachtbank te hebben en kreeg nog grote kansen op een vierde treffer via Godts en Lucca. Geheel tegen de verwachting en het spelbeeld in was de marge halverwege slechts één. In de 41e minuut maakte Saibari na een solo de 3-1 en op slag van rust volgde de 3-2 via Colyn, die uit een vrije trap doelman Tom de Graaff kansloos liet.

Doelpuntenregen gaat door
De eerste helft had een hoge amusementswaarde, maar dat gold ook zeker voor de tweede. En het maken van doelpunten ging vrolijk door. Na vier minuten werd het 4-2. Gabriel Misehouy bediende Hlynsson met een fraaie steekpass. De IJslander kwam niet aan afwerken toe, omdat PSV’er Seelt de bal in eigen doel liep.

Jong Ajax dacht weer wat ademruimte te hebben, maar dat was van korte duur. In de 54e minuut maakte Leysen namens de bezoekers de 4-3.

Maar ook nu gold dat deze score niet lang gehandhaafd bleef. Het was uitblinker Conceição die er met een voortreffelijke goal 5-3 van maakte. Hij vond opnieuw met links schitterend de verre hoek en tekende voor het mooiste Ajax-doelpunt van de avond.

Driedubbele wissel
Even later was het einde wedstrijd voor Conceição, die samen met Youri Regeer en Silvano Vos naar de kant ging. In het veld kwamen Ar'jany Martha, Diyae Jermoumi en Patrickson Delgado. In het laatste halfuur ging de storm wat liggen. Jong Ajax leek in de slotfase de voorsprong vooral te willen consolideren. Enkele minuten voor tijd kreeg Jong PSV een grote kans om de aansluiting opnieuw te vinden, maar Fofana liet 'm liggen.

In blessuretijd werd het alsnog 5-4, maar die goal kwam te laat om de zege van Jong Ajax nog in gevaar te brengen.

Jong Ajax - Jong PSV 5-4 (3-2)