Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Alles over Ajax - RKC

Welkom in het liveblog van Ajax - RKC, het duel dat in blessuretijd door Ajax met 3-2 is gewonnen. Volg hier alles rondom het treffen met de Waalwijkers.

Liveblog

23:55

Slaap lekker en tot vrijdag!

Met de highlights sluiten we het liveblog af. Het was geen groots optreden van Ajax, maar de zege en de daarmee gepaarde driepunter tellen.

Vrijdag spelen we onze volgende competitiewedstrijd, uit tegen SC Cambuur. Dan zijn we terug met een nieuw liveblog.

22:12

Fraaie stats voor Haller 👏

Haller8802

Sébastien Haller noteerde vandaag zijn 69e en 70e Eredivisie-doelpunt. Sinds het Eredivisie-debuut van de spits in het seizoen 2014/2015 scoorden alleen Luuk de Jong (94), Steven Berghuis (87) en Bryan Linssen (83) vaker.

19:58

De stand aan de kop van de Eredivisie 📊

Standeredivisie880

Dankzij de 3-2-overwinning op RKC staat Ajax weer alleen aan kop van de Eredivisie.

19:44

19:33

Ten Hag opgelucht na moeizame overwinning

Nicowissel880

Erik ten Hag liet na afloop van Ajax - RKC tegenover ESPN weten dat hij opgelucht is na de moeizame overwinning op de Brabanders. De oefenmeester van Ajax vond dat de Amsterdammers niet meer in de problemen hadden mogen komen na de voorsprong.

"Als het met de rust 2-0 is, moeten we uitlopen naar 5-0. Dat gebeurt vaak, maar vandaag helaas niet. We maakten bij de 2-1 de verkeerde keuzes en de 2-2 was een hele slechte omschakeling."

De trainer van Ajax reageerde ook kort op de afwezigheid van Jurriën Timber. "Hij is erg belangrijk in de organisatie in de verdediging. Als hij er niet is, moet dat opgepakt worden door andere jongens. De organisatie was nu gewoon niet goed, maar de jongens weten wat de afspraken zijn."

Tadichandomhoog880

Dusan Tadic sprak na afloop van Ajax - RKC met ESPN. Hij baalde van Ajax’ tweede helft. Daarin gaf de ploeg van Erik ten Hag een 2-0-voorsprong weg.

"De eerste helft was goed, maar twee doelpunten tegen krijgen in acht minuten mag ons niet gebeuren. Wij moeten achterin beter communiceren met elkaar. De organisatie stond niet goed bij de tegengoals."

Uiteindelijk schoot captain Tadic in de absolute slotfase vanaf de strafschopstip de winnende binnen. "Soms moeten we maar winnen op deze manier. Het is niet de Ajax-manier, want wij moeten beter spelen.”

De aanvoerder hield zijn zenuwen onder bedwang vanaf elf meter met nog maar een paar minuten op de klok. "Wij spelen voetbal voor deze spanning. Ik vond een volle Johan Cruijff ArenA ook weer heel mooi."

19:00

Koning Haller

Kinghaller880

18:57

De penalty van Tadic ⚽

Dusan Tadic schoot vlak voor tijd de 3-2 binnen vanaf de strafschopstip. De opluchting die daarop volgde, was heerlijk om te zien ↑

18:42

Drie punten voor Ajax

Afgelopen. Na een zware bevalling wint Ajax met 3-2 van RKC.

18:40

🙌🙌

Dusanjuichen880

18:36

TADIC!!!

BAM!!

Toch 3-2, Dusan Tadic schiet raak vanaf de stip!

18:32

Ook Tadic net niet

Pfff, weer niet. Een puntertje van Dusan Tadic gaat nét naast.

Dat gebeurde wel via het lichaam van een RKC’er, de toegekende corner levert vervolgens niet op.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.