Liveblog | Rensch: 'Een zakelijke overwinning'

Liveblog

23:59

Highlights Ajax - VVV-Venlo

We sluiten het liveblog af met de highlights van Ajax - VVV-Venlo. De koploper van de Eredivisie won met 3-1 van de Limburgse ploeg.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuwe liveblog. Dan volgt de laatste wedstrijd van het seizoen: Vitesse - Ajax.

Tot dan!

21:01

Big hug! 😍

Hallerkudus

Deze foto wilden we jullie niet onthouden.

Doelpuntenmaker Mohammed Kudus krijgt een dikke knuffel van Sébastien Haller na zijn 3-1 tegen VVV-Venlo.

18:57

Gave acties van VVV-Venlo

Nog even terug naar eerder vanmiddag. De bezoekers feliciteerden ons met het behalen van de 35e landstitel in de clubgeschiedenis.

De directie kreeg 35 punten aan Limburgse vlaaien. De spelers van VVV-Venlo vormden een erehaag voor de Ajax-spelers.

Nogmaals bedankt, VVV! 👊

17:42

Ajax - VVV-Venlo in beeld 📸

Ajax won vanmiddag redelijk eenvoudig met 3-1 van VVV-Venlo. Devyne Rensch opende de score na een kwartiertje voetbal. In de tweede helft maakten Sébastien Haller en Mohammed Kudus de Amsterdamse goals. De Griek Giakoumakis scoorde tegen.

De ploeg uit Limburg degradeerde na de nederlaag in de Johan Cruijff ArenA naar de Eerste Divisie.

17:17

De stand aan kop

Na de 3-1-overwinning op VVV-Venlo heeft Ajax nu in totaal 85 punten gehaald in 33 Eredivisie-wedstrijden. Dit is nu de stand aan kop van de competitie:

Kingmaarten

Jullie kozen voor Maarten Stekelenburg als de King of the Match tegen VVV-Venlo!

De doelman speelde alweer zijn 302e wedstrijd bij Ajax. Gisteren zette hij nog zijn handtekening onder een nieuw contract. De goalie ligt nu tot en met 30 juni 2022 vast.

16:59

Ten Hag: 'In eerst twintig minuten genoten van mijn ploeg'

Tenhag2

Na afloop van de wedstrijd tegen VVV-Venlo toonde Erik ten Hag zich vooral tevreden over het begin van het duel, vertelde hij bij ESPN. "Die eerste fase was echt heel goed. We wisselden goed van kant, waardoor we kansen creëerden. Maar dat ebde weg na zo'n 25 minuten. Toen lieten we ook toe dat VVV-Venlo van kant ging wisselen."

Toch bleef Ajax ook na de rode kaart aan het begin van de tweede helft en bij een 1-0-voorsprong vrij makkelijk overeind. "We waren in staat om heel snel de 2-0 te maken, daarmee was de wedstrijd voor dat moment in het slot. Alhoewel VVV nog vocht voor zijn laatste kans en nog wist te scoren. Dat wij vlak daarna ook nog de 3-1 maken, zegt genoeg over de veerkracht van deze ploeg."

Komende zondag wacht de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Dat betekent niet dat Ten Hag nu alweer nog meer spelers op vakantie gaat sturen.

"We hebben onze plicht te vervullen in die wedstrijd. Daarnaast willen we gewoon elke keer weer beter worden. En dat is vandaag ook weer gelukt. In de eerste twintig minuten heb ik echt genoten van mijn ploeg."

16:44

Rensch: 'Geen rust nodig'

Rensch2

Devyne Rensch speelde opnieuw een solide wedstrijd voor Ajax. Dat deed hij deze keer op de linksbackpositie. "Ik kan overal wel spelen", vertelde hij voor de camera van ESPN. "Het maakt mij niet uit waar de trainer mij zet."

Volgens de verdediger pakte Ajax 'een zakelijke overwinning' op VVV-Venlo (3-1). "Er speelden natuurlijk wat andere spelers vandaag. Ik heb zelf geen rust verder nodig."

16:24

Tien van Ajax bezegelen lot van VVV

Juichen1

Afgelopen. Ajax wint zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 van VVV-Venlo. De Amsterdamse treffers kwamen van Devyne Rensch, Sébastien Haller en Mohammed Kudus.

Ajax heeft daarmee zijn puntentotaal op 85 gebracht en het aantal doelpunten in de Eredivisie dit seizoen op 99. Een mooie uitdaging zondag op bezoek bij Vitesse om de grens van honderd goals te slechten.

VVV is door de nederlaag van vandaag gedegradeerd.

16:19

5️⃣ minuten blessuretijd

We voetballen nog vijf minuten door in de Johan Cruijff ArenA. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

16:13

Nog geen nummer 1️⃣0️⃣0️⃣ voor Ajax

Oh, Ajax. Dit had de honderdste Eredivisietreffer van het seizoen moeten zijn. Sébastien Haller krijgt op aangeven van Sean Klaiber een grote kans, maar stuit op de VVV-doelman.

16:08

🔁 Weer twee verse krachten, Ajax is uitgewisseld

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan, brengt Ten Hag weer twee nieuwe spelers in het veld. Antony komt erin voor David Neres. Dusan Tadic vervangt Mohammed Kudus, zojuist maker van de 3-1.

Tadic houdt zodoende een mooie reeks in stand. Sinds zijn komst naar Ajax miste hij nog geen duel in de Eredivisie.

Ajax heeft nu vijf invallers gebracht en is uitgewisseld. De eerste speler die werd gebracht, Kenneth Taylor, stond maar kort op het veld vanwege een rode kaart.

16:05

En meteen het antwoord van Ajax! 😎

WOW! Wat een razendsnel antwoord van Ajax. Mohammed Kudus schiet de 3-1 binnen.

Dat is een flinke dreun voor VVV, dat net weer een beetje hoop had gekregen.

Kudus slaat direct na de Limburgse aansluitingstreffer toe en pegelt droog en overtuigend de 3-1 tegen de touwen.

Ajax staat nu op 99 Eredivisie-treffers dit seizoen.

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

16:04

VVV met de 2-1

In de 76e minuut brengt VVV de spanning terug.

16:01

Fraaie redding van de Steek

Opnieuw is Maarten Stekelenburg spelbreker voor VVV. De Limburgers, die met een mannetje meer spelen, krijgen zojuist hun grootste kans van de wedstrijd. Uit een corner kan Arias binnenknikken, maar de Steek heeft een katachtige redding in huis.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.