Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Ajax Vrouwen verliezen bij AS Roma

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond de uitwedstrijd tegen AS Roma met 3-0 verloren. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Liveblog

23:59

Samenvatting in de Ajax App

Vangoolalleen900 ??

De Ajax Vrouwen gingen met 3-0-onderuit in Rome. Heb je het duel niet kunnen zien, maar ben je toch nieuwsgierig naar de beelden? De samenvatting is exclusief te vinden in de Ajax App. Heb je 'm nog niet? Download 'm nu: Ajax App.

23:43

Bakker blijft positief na nederlaag: 'Thuis gaan we ze pakken'

Ook na de 3-0-nederlaag van de Ajax Vrouwen probeert trainer Suzanne Bakker positief te blijven. AS Roma was donderdag uiterst effectief door de fouten aan Ajax-zijde direct af te straffen. "Daarin oogden we niet scherp", treurde Bakker. "Maar ik ben ook wel trots op de tweede helft. Daarin waren we dominanter. Thuis gaan we ze pakken."

23:15

Niet onze avond 😕

23:06

Spitse: 'Pijnlijk, maar we leren hier wel van'

Spitsecaptain900 ??

Sherida Spitse was tegenover de cameraploeg van de UEFA zelfkritisch na de 3-0-nederlaag van de Ajax Vrouwen tegen AS Roma. "We maakten zelf de fouten en die werden direct afgestraft. Ze kregen drie kansen en scoorden ze alle drie."

"Als we de bal wat langer in het team konden houden, hadden we het hen veel moeilijker kunnen maken", vervolgde ze zichtbaar gedesillusioneerd. "We verloren de bal zelf veel te snel. De vlugge tegengoals kwamen niet per se uit de hoge druk van de Italianen, vond ik. Het waren vooral onze eigen fouten."

De captain had ook wel een verklaring voor de nederlaag in Rome. "We hebben een jong team. Het is pijnlijk om zo met 3-0 te verliezen, maar we leren hier wel van."

"Vandaag was het niet onze beste wedstrijd", vond Spitse. "We creëerden ook gewoon te weinig. En zij hoefden niet veel te doen, omdat wij dus zelf de bal te snel weggaven."

90+5

[22:54]

FT // 3-0

Het is afgelopen in Italië. De Ajax Vrouwen verliezen met 3-0 van AS Roma.

Halverwege was het 2-0, kort na rust kwam er een derde treffer bij.

90

[22:49]

Vijf minuten blessuretijd

Bentejansen900

De wedstrijd wordt nog met vijf minuten verlengd. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

85

[22:42]

Laatste wissels bij Ajax Vrouwen

Zeven minuten voor tijd nog een dubbele wissel bij de Ajax Vrouwen. Danique Tolhoek en Daliyah de Klonia komen binnen de lijnen. Voor Romée Leuchter en Milicia Keijzer is het einde wedstrijd.

67

[22:25]

Keukelaar op de lat

Keukelaaractie900

Een enorm grote kans voor de Ajax Vrouwen. Na een balverovering door goed druk zetten van Romée Leuchter vindt Danique Noordman uiteindelijk Lotte Keukelaar. De invaller heeft de tijd om aan te leggen, maar treft de lat.

Het blijft 3-0.

62

[22:20]

Dubbele wissel bij Ajax Vrouwen

Een dubbele wissel bij de Ajax Vrouwen. Quinty Sabajo en Bente Jansen komen binnen de lijnen. Zij vervangen Rosa van Gool en Chasity Grant.

Hopelijk kan het tweetal het spel van Ajax van een impuls verzorgen.

60

[22:18]

Ajax Vrouwen onmachtig na rust

Grantaandebal900

Een uur gespeeld in Rome. De Ajax Vrouwen kijken tegen een 3-0-achterstand aan.

De derde goal viel kort na rust en sindsdien kabbelt de wedstrijd een beetje voort. De Ajacieden hebben zich na rust nog niet in aanvallend opzicht kunnen melden.

49

[22:07]

Keijzer op de bon geslingerd

De eerste kaart van de wedstrijd is voor een Ajacied. Milicia Keijzer wordt op de bon geslingerd.

47

[22:05]

Meteen 3-0 na rust

Scorebord3 0

De start van de tweede helft is ook beroerd. Isa Kardinaal geeft de bal simpel weg, waarna AS Roma er snel uit is. Via de rechterflank wordt Giuliano voor de doelmond aangespeeld. Zij volleyt de bal knap binnen: 3-0.

46

[22:03]

Kom op, Ajax Vrouwen

De bal rolt weer. Kunnen de Ajax Vrouwen de opgelopen schade nog gaan repareren?

C'mon, Ajax Vrouwen!

45+2

[21:47]

HT // 2-0

Rust in Rome. De Ajax Vrouwen kijken halverwege tegen een 2-0-achterstand aan.

Het eerste kwartier verliep desastreus: toen sloeg Roma tweemaal toe. De Ajax Vrouwen kregen daarna meer controle, maar wisten de aansluitingstreffer niet te maken.

21:40

Nu meer controle

Noordampass900

De laatste minuten is er veel controle bij de Ajax Vrouwen. Het spel speelt zich af op de helft van AS Roma, maar echt grote kansen heeft het overwicht niet opgeleverd.

De Ajacieden hebben een goal nodig om zich helemaal terug in de wedstrijd te vechten.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.