Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog I Ten Hag: 'Winnaarsmentaliteit getoond'

Welkom in het liveblog van FC Groningen - Ajax. De Amsterdammers hebben het uitduel met FC Groningen met 1-3 gewonnen dankzij doelpunten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en Steven Berghuis. Volg hier alles rondom de wedstrijd.

Liveblog

23:30

Blind 🔝

Blind 880

We sluiten het liveblog af met een mooie statistiek van Daley Blind. Met de wedstrijd tegen FC Groningen evenaarde de verdediger Maarten Stekelenburg als de Ajacied met de meeste Eredivisie-duels deze eeuw (206).

Blind (307) is Stekelenburg (306) wel voorbij als het aankomt op totaal gespeelde duels in Ajax 1.

21:09

Stand bovenin

Met de overwinning van Ajax én het gelijkspel van PSV later op de avond bij FC Twente (3-3) is het verschil met de Eindhovenaren vergroot tot vier punten. Zo ziet de huidige stand eruit.

Drie punten naar ❌❌❌

Jurriën Timber is blij met de overwinning in Groningen laat hij op Twitter weten.

19:12

'Goede mentaliteit en wil om te winnen'

Ten Hag 880

Ten Hag loofde de mentaliteit van zijn ploeg, vertelde hij tegenover ESPN. "De wil om te winnen, dat gaf de doorslag. Je moet altijd doorgaan, dat hebben we gedaan", doelde de trainer op de drie treffers in blessuretijd.

Tijdens het eerste bedrijf was Ten Hag allerminst tevreden. "Het begin was niet onaardig maar we maakten veel verkeerde keuzes. Vervolgens kwamen we vanuit het niets op achterstand. De organisatie stond niet goed, we kwamen de regels niet na en verdedigden niet alert."

Na rust had Ajax de wedstrijd beter in de hand. "Alsnog moeten we de wedstrijd eerder beslissen, dan maken we het onszelf zoveel makkelijker. Maar we hebben winnaarsmentaliteit getoond."

18:55

'Belangrijke overwinning'

Tadic Na Afloop 880

Na afloop stond Dusan Tadic tevreden voor de camera van ESPN. "De eerste twee doelpunten net voor rust waren heel fijn. Vooral de 1-1, dat was echt het allerbelangrijkste moment van de wedstrijd."

Ajax won voor de vierde keer moeizaam. Tadic zag dat ook. "Het moet beter, zeker. We moeten meer van onszelf verwachten maar weten ook dat Groningen-uit een lastige wedstrijd is. We hebben gewonnen vandaag en dat is het belangrijkst."

18:45

Ajacieden, bedankt!

Fans 880

De zwaarbevochten overwinning werd gevierd met de meegereisde fans!

18:34

Klaassen King of the Match 🤴

Klaassen1280

Davy Klaassen is door jullie verkozen tot King of the Match, hij kreeg nét iets meer stemmen dan aanvoerder Dusan Tadic.

18:32

Eindsignaal in Groningen

Na een moeizame eerste helft wint Ajax uiteindelijk met 1-3 in Groningen!

18:28

Ajax' derde!

Berghuis Uit

Opnieuw scoort Ajax in de blessuretijd. Deze keer is het Steven Berghuis. De Ajacied kan alleen op de doelman van FC Groningen af en maakt simpel de 1-3.

18:26

Zes minuten blessuretijd

Onana 880

Bij het ingaan van de extra tijd krijgt FC Groningen op een interessante plek een vrije trap. Andre Onana kan makkelijk vangen.

18:17

Spannende slotfase 🙏

Brobbey 880

Nog tien minuten officiële speeltijd te gaan in Groningen. Het is spannend. Groningen speelt inmiddels zeer opportunistisch.

Gaat Ajax de winst over de streep trekken?