Liveblog

Aan het verbinden . . .

Zo won Ajax na een achterstand van Fortuna

De Amsterdammers hebben de eerste competitiewedstrijd in Sittard winnend afgesloten met 2-3. Namens Ajax waren Davy Klaassen, Devyne Rensch en Brian Brobbey trefzeker.

Schreuder 900 I

Ajax had in de eerste helft enorm veel balbezit, maar de ploeg van Alfred Schreuder wist dit overwicht niet om te zetten in grote kansen. "Ik denk dat we slordig waren en we speelden tegen een ploeg die goed georganiseerd was. We hadden moeite om de verdediging open te breken. De eerste helft was gewoon niet goed van onze kant", reageert hij.

De oefenmeester van Ajax greep in de rust in en bracht Davy Klaassen en Brian Brobbey binnen de lijnen. De wissels maakten uiteindelijk het verschil. "Dat kenmerkt dat je een grote club bent. De wedstrijd vroeg om een wissel en het is fijn dat je dan goede spelers op de bank hebt zitten. Je hoopt dat je via combinatiespel kansen kunt creëren, maar we hadden weinig ruimte. Het is dan wel fijn om een echt ‘negen’ op het veld te hebben staan", doelt Schreuder op invaller Brobbey.

18:55

18:48

Klaassen: 'Blij met de drie punten, maar het moet beter'

Klaassen900

Na afloop van het duel in Sittard stond Davy Klaassen ESPN te woord. De Ajax-middenvelder kreeg direct de prangende vraag of hij de bal raakte bij de 1-1. "Ik raakte hem wel, maar met mijn nop. Ik begrijp dat het moeilijk te zien was. Ik denk dat de bal er anders ook wel ingegaan was, maar ik voelde echt dat ik de bal met mijn noppen raakte, dus dat is mooi."

Klaassen kwam na rust binnen de lijnen voor Steven Berghuis. "Je hebt weleens van die wedstrijden dat het de eerste helft niet lukt. Het is fijn dat de trainer dan kan terugvallen op de reserves en dat pakte deze wedstrijd gelukkig goed uit", aldus Klaassen. "Het enige wat je als invaller kunt doen is jezelf laten zien. Ik denk dat ik het goed heb gedaan. We zijn blij met de drie punten, maar het moet beter."

18:25

😍😍😍

Team5 900

18:24

FT // Eerste drie punten zijn binnen

Ajax buigt een 1-0-achterstand om naar een 2-3-overwinning en wint het eerste competitieduel in Sittard.

18:20

Vier minuten extra

Kudus900

De extra tijd bedraagt vier minuten. Ondertussen is Mohammed Kudus binnen de lijnen gebracht. De Ghanees vervangt Steven Bergwijn.

18:17

Aansluitingstreffer Fortuna

Het wordt weer spannend in Sittard. Burak Yilmaz schiet een vrije trap tegen de touwen: 2-3.

18:11

Goal Ajax afgekeurd

Bergwijn900 Goal

Steven Bergwijn denkt Ajax' vierde te maken maar hij juicht tevergeefs. De VAR steekt daar een stokje voor. Het blijft 1-3.

18:03

Derde wissel Ajax

Doelpuntenmaker Devyne Rensch heeft het veld verlaten. Voor hem in de plaats is Lisandro Magallán gekomen.

17:59

Briannnn!

Brobbey900 2

Wát een heerlijke juichfoto van Brian Brobbey! De invaller bewijst direct zijn waarde voor de Amsterdammers.

17:54

Lekker, boys!

Team900

17:51

Brobbey!

Goal Gif Brobbey Thuis

Ajax komt door via de linkerkant met Dusan Tadic. De Serviër bedient Brian Brobbey op maat en kan simpel binnentikken.

17:43

Wát een begin! 💪

Via Klaassen en Rensch komt Ajax razendsnel op voorsprong in het tweede bedrijf.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.