Off-day Jong Ajax in Rotterdam

Excelsior Jong Ajax Hlynsson 1420

Jong Ajax moet voorlopig pas op de plaats maken in de strijd om de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Excelsior ging het, ondanks doelpunten van Christian Rasmussen en invaller Liam van Gelderen, met 6-2 ten onder.

• #JongAjax

Jong Ajax, met Mohammed Kudus én Mohamed Daramy in de basis, overrompelde Excelsior in de openingsfase. Het kwam na vier minuten al op voorsprong toen Naci Ünüvar Rasmussen aanspeelde die knap binnenschoot. Met fris combinatiespel had Jong Ajax vaker moeten scoren, want zowel Kristian Hlynsson als Ünüvar vond van dichtbij de keeper op zijn weg.

Het bleken dure missers, want Excelsior bleef in leven en kwam steeds beter in de wedstrijd. Sterker nog, de Rotterdammers kwamen steeds vaker voor het doel van Jay Gorter. De Ajax-doelman wist zich nog te onderscheiden met uitstekende reflexen, maar moest toch buigen toen de bal via de kluts en een been van Anass Salah-Eddine het doel in rolde. Even later scoorde Excelsior uit een mooie aanval en moest Jong Ajax in de achtervolging.

Gemiste strafschop
Die kans kwam er toen Hlynsson werd neergehaald in het strafschopgebied. Helaas schoot Ünüvar de strafschop over en toen Excelsior op slag van rust op 3-1 kwam waren het wel heel veel tikken die Jong Ajax kreeg te verwerken.

Jong Ajax probeerde er in de tweede helft nog wel wat van te maken. De ploeg van Heitinga kende een dreigende fase waarin Rasmussen een goede kopkans had op de aansluitingstreffer, maar moest te vaak terug. Calvin Raatsie verving na rust de geblesseerd geraakte Gorter en hij moest het antwoord schuldig blijven op een afstandsschot van El Yaakoubi. Met die 4-1 was de wedstrijd wel gespeeld.

Scorende invaller
Heitinga bracht, naast Sontje Hansen en Kian Fitz-Jim, ook rechtsback Liam van Gelderen. Deze scoorde na een mooie aanval nog wel de 4-2 met een vlammend schot. Toen Dallinga even later vogelvrij de 5-2 binnentikte, vervloog het laatste restje hoop.

Jong Ajax ging na de 5-2 gek genoeg iets beter spelen, had via Fitz-Jim, Hansen en Daramy ook kunnen scoren, maar Excelsior had de buit allang binnen. Sterker nog, in de allerlaatste seconde was een eigen doelpunt van Raatsie een treurig slotstuk van een avond om snel te vergeten.

Excelsior -  Jong Ajax 6-2 (3-1)
4. Rasmussen 0-1
32. Salah-Eddine 1-1 (e.d.)
38. Dallinga 2-1
45+1. Niemeijer 3-1
57. El Yaakoubi 4-1
64. Van Gelderen 4-2
71. Dallinga 5-2
90.+3 Raatsie 6-2 (e.d.)

Opstelling Jong Ajax: Gorter  (46. Raatsie), Regeer (60. Van Gelderen), Llansana, Hillen (83. Yah), Salah-Eddine, Taylor (60. Fitz-Jim), Hlynsson, Kudus (60. Hansen), Rasmussen, Ünüvar, Daramy