Ajax Vrouwen bijten van zich af in Engeland: 2-2

Header Noordam 1280

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League een goed resultaat gehaald in Engeland. Tegen het vooraf favoriet geachte Arsenal werd het 2-2. Romée Leuchter maakte de beide goals voor de Ajax Vrouwen.

• #AjaxVrouwen

De ploeg van Suzanne Bakker begon sterk in Londen. Na schoten van Victoria Pelova en Sherida Spitse tikte Leuchter na iets minder dan twintig minuten spelen de 0-1 binnen. Ze trok goed naar de eerste paal en promoveerde een voorzet van Chasity Grant tot een doelpunt.

Daarmee leek Arsenal wel wakker te zijn geschut. Ineens kreeg ook de thuisploeg mogelijkheden op doelpunten. Na een eerste speldenprik van Blackstenius, was het diezelfde spits van de Arsenal die amper vier minuten na de openingsgoal al de gelijkmaker liet noteren.

In de tweede helft stond er duidelijk een ander Arsenal op het veld. De thuisploeg raasde over de Ajacieden heen en kregen na tien minuten in de tweede helft een penalty. Little schoot die buitenkans onberispelijk raak. Op dat moment leek de 3-1 dichterbij dan de 2-2. Voor de stafschop had Arsenal notabene al twee keer de paal geraakt.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde zwakte het offensief van de Engelse ploeg wat af en kwamen de Ajax Vrouwen weer aan voetballen toe. Opnieuw stond Leuchter in de slotfase aan het einde van een Ajax-aanval. Zij schoof van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen. Daar bleef het verder bij.

Return
Daarmee is nog lang niet beslist wie het ticket pakt naar het hoofdtoernooi in de Women's Champions League. Volgende week volgt in Amsterdam de return op 28 september. Die wedstrijd begint om 19:00 uur.