Verslag | Jong Ajax verliest in eigen huis van hekkensluiter

Lucca Close 1280

Jong Ajax heeft zondagmiddag puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. Op sportcomplex de Toekomst verloren de Ajacieden met 1-2 van Jong FC Utrecht. Kristian Hlynsson nam de enige Amsterdamse treffer voor zijn rekening.

De ploeg van John Heitinga speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 17 november tegen AZ (1-1). Jong Ajax had dus ruim drie weken de tijd om zich klaar te stomen voor het duel met Jong FC Utrecht. Alle spelers die aan de aftrap stonden tegen de Domstedelingen mochten vorige week met het vlaggenschip mee op trainingskamp naar Marbella, een uitstekend leermoment voor de Amsterdamse beloften.

De intensieve trainingsweek leek direct zijn vruchten af te werpen, want Jong Ajax kwam zondagmiddag sterk uit de startblokken. De Ajacieden creëerden enkele goede mogelijkheden in de openingsfase, maar dit mondde helaas niet uit in een vroege openingstreffer.

Doelpunten kort voor rust
In de loop van de eerste helft ontstonden er nog een aantal kansen over en weer, maar beide doelmannen wisten hun doel knap schoon te houden. Vijf minuten voor rust slaagde Jong FC Utrecht er via Mamengi alsnog in om de ban te breken op sportcomplex de Toekomst. De centrumverdediger van de Domstedelingen kopte raak uit een hoekschop: 0-1.

Jong Ajax toonde direct na de tegentreffer veerkracht. De Amsterdamse beloften kwamen één minuut na het openingsdoelpunt alweer langszij. Op aangeven van Lorenzo Lucca schoof Hlynsson de bal beheerst met zijn linkervoet tegen de touwen: 1-1.

Het spektakel in de slotfase van de eerste helft werd niet vastgehouden in de openingsfase van het tweede bedrijf. Het was Jong FC Utrecht dat in de loop van de tweede helft tot enkele mogelijkheden kwam, maar de nummer twintig van de Keuken Kampioen Divisie schoot niet met scherp.

Bezoekers op voorsprong
Ruim een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Na een combinatie in het strafschopgebied van Jong Ajax schoof Rijks de bal achter Tom de Graaff: 1-2.

In de slotfase van het duel gingen de Ajacieden nog op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat Jong FC Utrecht-middenvelder Ikeshita zo'n tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving, slaagde Jong Ajax er niet meer in om te scoren. Hierdoor verloren de Amsterdammers zondagmiddag van de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax speelt komende donderdag de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. De Ajacieden reizen komende week af naar Eindhoven voor een duel met Jong PSV. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 1-2 (1-1)
40. Mamengi 0-1
41. Hlynsson 1-1
73. Rijks 1-2

Jong Ajax: De Graaff; Gooijer (60. Banel), Aertssen, Warmerdam (87. Viereck), Hato; Vos, Fitz-Jim, Hlynsson; Rasmussen, Lucca (70. Martha), Misehouy (60. Hansen)