Verslag | Leuchter pakt Ajax Vrouwen bij de hand tegen vv Alkmaar

Leuchterjuichen1280

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede helft het verschil gemaakt tegen vv Alkmaar in het duel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na een doelpuntloze eerste helft, schoot Romée Leuchter met twee doelpunten de Ajax Vrouwen langs de Noord-Hollandse tegenstander.

• #AjaxVrouwen

Trainer Danny Schenkel zag geen reden tot wisselen in zijn basiself na de 1-2-overwinning van een kleine week geleden tegen de PSV Vrouwen. De oefenmeester kreeg daarin zijn gelijk.

De eerste helft bleef nog wel verstoken van goals. Onder andere Leuchter, Nadine Noordam en Victoria Pelova kregen kansen om de openingstreffer te noteren; maar keeper Liefting was een sta-in-de-weg, of het vizier stond niet op scherp. De Ajacieden hadden optisch het overwicht, maar konden dat dus in de eerste 45 minuten niet omzetten in goals.

In de tweede helft werden de duimschroeven nog eens verder aangedraaid. Nu kreeg Chasity Grant al snel in die helft de mogelijkheid om de 1-0 binnen te werken. Ook zij stuitte van dichtbij op de doelverdediger van vv Alkmaar.

Na een uur spelen opende Leuchter eindelijk de score. Het was inmiddels al haar zestiende goal in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Met haar doelpunt was de ban gebroken.

Geen hattrick
Diezelfde Leuchter maakte enkele minuten later op prachtige wijze de 2-0. Een inspeelpass van Eshly Bakker leek aan de spits voorbij te gaan. Met de punt van haar schoen nam ze bal alsnog knap aan en zonder de bal te laten stuiteren schoot ze uit de draai haar tweede treffer tegen de touwen.

Met die 2-0 was het pleit beslecht. Leuchter dacht in de slotfase een derde streepje achter haar naam te krijgen, maar haar hattrick ging niet door. De veelscorende spits werd teruggefloten voor buitenspel. De Ajax Vrouwen blijven na de 2-0-overwinning koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Ajax Vrouwen – vv Alkmaar 2-0 (0-0)
61. Leuchter 1-0
68. Leuchter 2-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt, Doorn (81. De Sanders), Spitse (86. Munsterman), Noordam, Van de Velde (81. Altelaar), Pelova (75. Sebajo), Bakker (86. Tromp), Leuchter, Grant